ေၾကးအိုုးဆိုုင္သြားစားရင္ ေၾကးအိုုးဆီခ်က္ပဲစားျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ မစားရတာၾကာၿပီျဖစ္တဲ့ ေၾကးအိုုးဆီခ်က္ေလးခ်က္စားရေအာင္။
လိုုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့...
ဆန္ၾကာဆံ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
ၾကက္သားမႈန္႔
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္
မုုန္႔ညုုင္းစိမ္း
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
၀က္သားလံုုး
ငံုုးဥျပဳတ္
၀က္အသဲ
၀က္သားလံုုး အတြက္...
၀က္သားအေၾက 1 lb
ၾကက္ဥ 1 piece
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း 4 tbsp
ဂ်င္း 3 tbsp
ဆား အနည္းငယ္
အားလံုုးကိုုေရာနယ္ၿပီး ဗူးတစ္ခုုထဲထည့္ကာ ေရခန္းေသတၱာထဲ ထည့္ထားႏိုုင္ပါတယ္။
ေၾကးအိုုးဆီခ်က္ လုုပ္ရေအာင္...
စားခါနီးမွ ၀က္သားအေၾကနယ္ထားတာကိုု ထမင္းစား ဇြန္းေလးနဲ႔ခပ္ၿပီး ေရေႏြး ဆူဆူထဲမွာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ အေနေတာ္ ပါးပါးေလးလွီးထားတဲ့ ၀က္အသဲကိုု ၁၀မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဆံကိုု ျပဳတ္ပါ။ ၾကာဆံဆယ္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္ခန္႔လွီးထားတဲ့ မုုန္႔ညွင္းစိမ္းထည့္ျပဳတ္ပါ။
ပြဲျပင္ပံုု....
ေၾကးအိုုးဆီခ်က္ထည့္မယ့္ ပုဂံေဇာက္နက္နက္ထဲကိုု ၾကာဆံထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ 2 tsp၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ 1/2 tsp ထည့္ၿပီး ေရာေမြလိုုက္ပါ။ ေနာက္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၀က္သားလံုုး၊ ၀က္အသဲ၊ ငံုုးဥ၊ မုုန္႔ညွင္းစိမ္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ပါးပါးလွီးထည့္၊ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးျဖဴး လုုိက္ရင္ အရသာအလြန္ရွိတဲ့ ေၾကးအိုုးဆီခ်က္ သံုုးေဆာင္လိုု႔ရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment